MINI-MO
FOR BORN MELLOM 6-9 ÅR
MariMidtli.jpgMARI MIDTLI
Mini-Mo er eit dagskurs i song, spel og dans for deg mellom 6-9 år, tysdag 9. juli kl. 12.00-15.30.
 
 
 
 
 
MEISTERKLASSE - i samarbeid med Førdefestivalen
SAMSPEL MELLOM FELE OG HARDINGFELE
Einar Olav.jpgEINAR OLAV LARSEN
Einar Olav Larsen (f. 1979) driver som frilans folkemusiker og pedagog med base i Verdal i Trøndelag. Han har hatt en omfattende virksomhet siden han gikk ut fra Spelemannskolen ved Ole Bull Akademiet i 2000. De siste årene har han bl.a. vært aktuell med sin egen trio og spilt mye med sin bror, Gjermund Larsen. Sammen mottok de Spellemannsprisen 2015, klassen folkemusikk/tradisjonsmusikk, og de to har nå samarbeidsprosjekter med Hemsingsøstrene og Trondheimsolistene. Av andre priser kan nevnes Osa-prisen, Hilmar Alexandersen musikkpris, Ole Vig-prisen. Turnéring i inn- og utland kombineres med en sterk lokal forankring og han spiller like gjerne til dans som til konsert. Foruten den vanlige fela, bruker Einar Olav hardingfela en god del. Han er en av få som er A-klasse-spellmann på både fele og hardingfele. Einar Olav sitt musikalske utgangspunkt er arven etter Hilmar Alexandersen, en av norges fremste folkemusikere på forrige århundre, og rytmisk og særprega Verdals-spell.

 
SONG-, SPEL- OG DANSEKURS

SONG
Malin+Victoria+Alander+-+fotoKnutUtler_2sk.jpegMALIN VICTORIA ALANDER
Malin Alander er frå Sandane og har halde på med song heile livet. Då ho var rundt 12 år oppdaga ho folkesongen og det førte til at ho utdanna seg i utøvande folkesong ved Norges Musikkhøgskole som ho avslutta i 2018. I desse fire åra har ho gått i lære hjå Unni Løvlid, og har tidligare lært av Elin Grytting og Eli Storbekken. Malin jobbar no med ulike prosjekt der folkemusikken møter andre sjangerar, både aleine og saman med andre. Til dagleg underviser ho i song i Oslo og tek PPU ved Musikkhøgskulen. Dette er tredje gongen Malin er instruktør i folkesong på Mokurset, og det blir veldig kjekt!
 
 
FELE
Torfinn Hofstad_preview.jpegTORFINN HOFSTAD
Torfinn Hofstad er utøvende folkemusikker fra Verdal. Han er utdannet ved Norges Musikkhøgskole, og har bred sjangererfaring. Torfinn underviste første gang på Mokurset i fjor, og han gleder seg til å komme tilbake. Elevene lærte i fjor låter som blues, pols og polka, og Torfinn har mange lure planer for årets kurs!
 
 
 

DURSPEL/TREKKSPEL
Mads5.jpgMADS ERIK ODDE
Mads Erik Odde er trekkspelar frå Garmo i Lom, og er ein av dei fremste utøvarane i landet på sitt instrument. Mads Erik er mykje nytta som dansespelemann og instruktør, og er blant anna medlem i konstellasjonar som Lendmenn, FIRO og Gjevre, Odde & Vårdal. Han har utdanning frå folkemusikklina på Vinstra og Norges musikkhøgskule, der han fullførte mastergraden i 2017. I tillegg til å vere lærar i Lom og Skjåk Kulturskule, jobbar Mads Erik som frilans musikar.
 
 
 
HARDINGFELE
BrittPernilleFrøholm_OE8A5726_fotoKristinStoylen.jpgBRITT PERNILLE FRØHOLM
Britt Pernille Frøholm har rukke å bli ein anerkjent musikar både nasjonalt og internasjonalt, som med sine mange kritikarroste album innan fleire sjangrar og med ulike band har turnert store delar av verda dei siste 10 åra. Hausten 2017 sleppte ho soloalbumet «Nordfjord» der ho søkte seg tilbake til røtene og heimtraktene sine. Her har ho dykka ned i musikkarven frå heile den langstrakte fjorden og leita fram både kjende og ukjende perler frå denne rikhaldige tradisjonen. Frøholm er òg aktuell med soloprosjekta "Poems for Hardanger fiddle" og "Resonance" der ho jobbar med samtidsmusikk og improvisasjon på hardingfele. 
 
 
HÅKON HØGEMO
 
FOLKELEG DANS